vrijdag 09 oktober 2020 12:30

Hoe moet uw bedrijf verder tijdens de coronacrisis?

U voelt de gevolgen van de coronacrisis binnen uw bedrijf. Dat is logisch. Er is minder werk, u wordt minder gebeld voor nieuwe offertes, opdrachten worden uitgesteld. Naast dat wij willen dat u gezond bent, is het wel belangrijk dat u aan het werk blijft. Juist nu is het dus de tijd om te kijken waar u online staat. Wordt uw bedrijf goed gevonden? Kunnen ze bij u terecht met vragen?

De crisis zit in hoogtijdagen en er is geen zicht op het einde van de crisis. In veel gevallen is deze crisis niet te vergelijken met die van 2008, en gelukkig is de overheid in veel gevallen in staat ondernemers te helpen.

Adverteren? Nu de tweede corona-golf over het land trekt?

Ja! Juist nu moet u adverteren op internet om ervoor te zorgen dat uw bedrijf de aandacht trekt van nieuwe klanten. Naast dat we te maken hebben met veel (nieuwe) uitdagingen, hebben we ook te maken met veel nieuwe kansen! Mensen die thuis ineens een kantoor nodig hebben, of die hun huis anders willen inrichten omdat de hele dag thuiszitten nieuwe inzichten heeft gegeven. Ook zal het schilderwerk en het reguliere onderhoud van huizen door moeten gaan, deze wachten niet op COVID-19.

Stilzitten kan later, in de zoekopdrachten van Google is te zien dat er een stijgende lijn zit in bijvoorbeeld zoekopdrachten naar schilders, timmermannen en klusjesmannen. De zoektocht naar een goede loodgieter is met 400% toegenomen. (bron trends.google.com)

Google Trends - De zoektocht naar een goede loodgieter is met 400% toegenomen.

Er zijn dus meer dan genoeg kansen, ook voor uw bedrijf! U hoeft natuurlijk geen schilder, klusjesman (m/v) of loodgieter te zijn om te begrijpen dat opvallen op de juiste plaatsen juist nu verstandig is. Veel mensen hebben momenteel geen reistijd, waardoor ze meer thuiszitten en zich bijvoorbeeld gaan ergeren aan kleine mankementen in huis. Tijd om in te stappen dus!

Wat bereikt u met een goede online vindbaarheid?

Een goede of verbeterde vindbaarheid betekent voor uw bedrijf meer aandacht voor bijvoorbeeld uw website of bedrijfspresentatie. Doordat meer mensen uw bedrijf goed weten te vinden zullen er meer mensen overgaan tot actie. Of dit de aanschaf van producten of diensten is ligt aan uw website en aanbod.

Met een goede vindbaarheid leidt u de mensen dus naar uzelf toe, hierdoor kunt u meer omzet draaien en zodoende uw hoofd boven water houden. Deze goede vindbaarheid is op meerdere manieren te verwezenlijken!

Voorbeeld, u bent op zoek naar een nieuwe laptop. Het eerste wat u doet is op uw oude laptop of telefoon een zoekopdracht in Google intypen: “Nieuwe Laptop”. Bedrijven die goed gevonden worden staan hoog in de zoekresultaten, u gaat niet verder dan pagina 1 op Google. U weet immers dat het bedrijf wat boven aan staat laptops aanbiedt.

Nu bent u een schilder. Uw nieuwe klanten gaan op zoek naar “Schilder voor mijn huis”. Zij zien wel de schilders bij u om de hoek of die uit een andere stad of dorp. Uw bedrijf wordt niet goed getoond, of uw website is niet op orde. U loopt nu een opdracht mis en dat is zonde!

Natuurlijk blijft u altijd opdrachten mislopen, en natuurlijk zijn er geen garanties voor klanten maar een goede vindbaarheid betekent voor uw bedrijf meer aandacht en meer kans op nieuwe klanten! Dat is waar u naar toe moet, meer nieuwe klanten! Nieuwe klanten kunnen uitgroeien tot terugkerende klanten!

Wat moet er geregeld worden voor een betere vindbaarheid?

Een betere vindbaarheid is niet een kwestie van het omzetten van een knopje, zodat u goed gevonden gaat worden. Uw online profiel moet onder de loep genomen worden. Er zijn vele studies waarin wordt gekeken naar een goede vindbaarheid en welke punten in uw profiel (website, bedrijfspresentatie, advertenties, foto’s etc.) er uit moeten springen om er voor te zorgen dat uw bedrijf goed gevonden gaat worden. Helaas is een goede vindbaarheid niet alleen een kwestie van een bedrijfspresentatie, klanten zijn kritisch. Alles van uw profiel moet kloppen.

Verhoging van de kwaliteit van uw online uitingen is zeer belangrijk.

Maar, mijn klanten ondervinden ook problemen door COVID-19!

Dat klopt, het zijn vreemde tijden. Natuurlijk hebben ook uw klanten last van COVID-19. Maar ook zij hebben last van die piepende deur, het onderhoud aan hun huis of apparaten die er mee ophouden. Deze mensen zijn juist nu meer gebrand op het goed onderhouden van hun huis, ze zitten immers meer thuis.

Wij begrijpen dat het beangstigend kan overkomen, maar nu moet u juist online uitbreiden! Nu moet u ervoor gaan zorgen dat u deze klanten bereikt! Hoe?

Wij kunnen u onder andere helpen met online adverteren via Google Ads, uw algehele online vindbaarheid te verbeteren of het opzetten van een complete huisstijl zodat u herkenbaar in beeld komt.

Als u nu wacht, komt u zeker weten in de problemen door het coronavirus. Wanneer u stil komt te zitten, komt u in de problemen als de overheid niet meer kan helpen. U moet ervoor zorgen dat u klaar bent voor een derde golf, of een lange golf tot eind volgend jaar. Misschien bent u de komende 3 maanden veilig en zit uw agenda vol, maar denkt u zich eens in: het is nu oktober. Kunt u zich nog herinneren dat het mei was? Dat is 5 maanden terug! Het gaat snel en voordat u het weet zitten we in 2021, dat betekent helaas niet dat de problemen in 2020 blijven hangen.

Nieuwe bedrijven, ook deze moeten online vindbaar zijn

Het kan zijn dat u een bedrijf gestart bent, dan kan deze crisis een groot probleem voor uw bedrijf zijn, of juist niet natuurlijk wanneer u producten gerelateerd aan COVID-19 verkoopt.
In beide gevallen is het noodzakelijk om gevonden te worden! Uw bedrijf draait misschien nu op vrienden en kennissen die uw diensten nodig hebben, maar ook u moet zoeken naar nieuwe klanten. Laat deze nieuwe klanten uw bedrijf vinden door een goede bedrijfspresentatie! Wij kunnen ervoor zorgen dat u op een financieel aantrekkelijke manier beter gevonden gaat worden. Bij Power Internet, wij hebben inmiddels 15 jaar ervaring met startende bedrijven, weten we dat het juist voor de kleine ondernemer lastig is om tussen de giganten te komen. Ook weten wij uit diezelfde ervaring dat veel mensen juist zaken willen doen met de kleinere ondernemer!

Laat ons uw vindbaarheid verzorgen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 072-8200200! Wij maken graag een afspraak bij u op locatie, of via bijvoorbeeld Facetime op afstand! Natuurlijk houden wij hierbij rekening met alle regels en adviezen omtrent COVID-19. Heeft u op de zaak geen mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden? We kunnen dan ook afspreken op een andere openbare locatie.

Laatst aangepast op vrijdag 13 november 2020 09:57
Image
Zorgeloze Online Marketing
Lees onze reviews op Google!

Contact

Telefoonnummer

Klantenservice

Maandag t/m donderdag

van 08:30 tot 17:00 uur

Vrijdag

van 08:30 tot 15:00 uur

Social media

Klantenservice (08:30 tot 17:00)