dinsdag 11 februari 2020 12:46

Google For Jobs is eindelijk online in Nederland!

Eindelijk is het zo ver, nadat onze buurlanden al een flinke tijd gebruik kunnen maken voor Google For Jobs is het in Nederland ook zo ver! Wat? Ja, echt! Google For Jobs wordt op het moment dat ik het type uitgerold!

Het afgelopen half jaar zijn wij al druk met de voorbereidingen en zijn dan natuurlijk erg blij dat Google For Jobs gelanceerd is. Omdat wij al enige tijd druk bezig zijn met het adviseren, bekijken welke mogelijkheden er liggen kunnen wij trots zijn dat wij ook meteen gevonden worden in Google For Jobs!

Wat is Google For Jobs?

Google For Jobs is het nieuwe platform waarmee Google werkzoekenden wil matchen met werkgevers, zodat je minder lang moet zoeken naar jouw ideale baan! En Google zou Google niet zijn als zij niet hun kennis over jou gebruiken om jou de ideale baan te tonen!  Vlak na lancering wordt er nog verwacht dat grote spelers, die nu ook in de zoekresultaten te vinden zijn, veel getoond worden. Op den duur verwachten ze dat dit aangepast wordt en de werkgever er veel voordeel uithaalt en juist zij getoond gaan worden. Zo kun je als werkzoekende direct solliciteren bij de werkgever! Erg fijn.

 

Wat doen wij met Google For Jobs?

Wij zijn in de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereiding van de inrichting van vacatures. Bij vacatures is het erg belangrijk dat de tekst die gebruikt wordt van goede kwaliteit is. Wanneer mensen langer bij jouw vacature blijven om deze te lezen, of interactie op uit te voeren scoort jouw vacature hoger! Eigenlijk zoals Google werkt. Goede teksten zijn een sleutel tot betere zoekresultaten. Betere zoekresultaten zorgen natuurlijk voor meer keuze uit kandidaten. Power Internet heeft daarnaast gekeken in onder andere Amerika, Spanje en buurlanden wat en hoe Google For Jobs daar werkte, wat werd er wel getoond en vooral wat niet? Het aanpassen van vacature pagina’s en het ontwikkelen van mogelijkheden binnen bestaande content managementsystemen is waar wij ons mee bezig hielden.

En het werkt, direct bij de lancering zijn door ons geplaatste vacatures opgepakt door Google, en worden die ook getoond in de zoek resultaten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan direct contact op met Rob, hij zit voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en samen met u te kijken naar wat wij voor uw bedrijf en uw toekomstige personeel kunnen betekenen.

Rob is bereikbaar op 072-8200 200!

Google for Jobs maakt het vinden van nieuw personeel eenvoudiger!

 

Wat doet Google For Jobs nu voor uw bedrijf?

Wanneer uw vacature pagina geïndexeerd is door Google zal deze worden opgenomen in Google For Jobs resultaten, dit betekent dat uw vacature een prominente plaats krijgt in de zoekresultaten. Werknemers die opzoek zijn naar een baan, zullen uw vacature sneller vinden en eerder hierop reageren. Als een werknemer actie onderneemt op een vacature worden zijn naar de bron toe gebracht.

In de nabije toekomst is het mogelijk om via een druk op de knop gesolliciteerd kan worden. Dit moet natuurlijk sneller en vooral betere resultaten opleveren voor uw openstaande vacature.

Google for Jobs maakt het vinden van nieuw personeel eenvoudiger!

Heeft Google For Jobs nut?

Ja, daar kunnen we heel kort over zijn. Natuurlijk heeft Google For Jobs nut voor uw bedrijf. Uit eerste testen blijkt dat bedrijven tot 18% meer reacties hebben ontvangen op openstaande vacatures. Het bedrijf Google heeft enorm veel data van de personen die Google gebruiken en zij zetten dit om de perfecte match te maken. Je weet dat de perfecte kandidaat beschikbaar is, maar waar die zich bevindt nog niet. Google gaat die kandidaat matchen, en Google kennende doen ze dat goed.

Mijn persoonlijke mening over Google For Jobs?

Ik zelf denk dat Google For Jobs ook in Nederland een succes gaat zijn. Dat Google nog meer kan betekenen voor werkzoekende is fijn. Het vinden de ideale baan is een stuk makkelijker geworden op deze manier. Voor werkgevers is het vooral erg fijn dat ze makkelijker een geschikte kandidaat vinden. Ik volg de gebeurtenissen rondom Google For Jobs nu al een tijdje en ben blij dat het gelanceerd is!

Laatst aangepast op vrijdag 13 november 2020 09:57
Image
Zorgeloze Online Marketing
Lees onze reviews op Google!

Contact

Telefoonnummer

Klantenservice

Maandag t/m donderdag

van 08:30 tot 17:00 uur

Vrijdag

van 08:30 tot 15:00 uur

Social media

Klantenservice (08:30 tot 17:00)