woensdag 02 december 2020 14:04

De weg naar een betere vindbaarheid

Omdat wij graag transparant willen zijn naar onze klanten, wil ik jullie meenemen op de route naar een betere vindbaarheid. Ik wil mij, voor nu, gaan richten op het zoekwoord ”professionele website”. Wij maken professionele websites, en willen daarom ook beter gevonden worden op deze twee zeer belangrijke woorden.


Aanvang, waar gaan we starten?

Om te starten met het inrichten van een geschikte pagina, starten we met het bepalen van goede woorden die mijn keywords moeten ondersteunen. Waar zoeken mensen op die zoeken naar een “professionele website”? Is de pagina die wij hebben over dit onderwerp geschikt? Komt het overeen met de zoekopdrachten van potentiële klanten? Wat moet ik aanpassen aan de website?

We beginnen met een nulmeting, ik wil natuurlijk over enkele weken kunnen schrijven wat ik gedaan heb, maar vooral wat voor invloed dit geweest is op de vindbaarheid van de website op de zoekwoorden “professionele website”. Doe ik mijn werk voor niets? Of halen we resultaat uit de aanpassingen van de website?

Nulmeting zoekwoord “professionele website

 • Worden we gevonden op het zoekwoord? Zo ja, waar staan we op Google?
 • Hoeveel potentiële bezoekers levert vindbaarheid op?
 • Hoe lastig is het om gevonden te worden op dit zoekwoord?
 • Wie zijn de concurrenten?
 • Hoeveel concurrenten zijn er?
Hoe moeilijk is het om te scoren op professionele website?

1. Worden we gevonden op het zoekwoord “professionele website”?

Momenteel worden wij nog niet goed gevonden op de zoekwoorden “professionele website” of een versie daarvan. Dit is natuurlijk tegen mijn zere been. Google weet in de verste verte niet dat wij dit doen. (in tegenstelling tot “vindbaarheid website”, “online vindbaarheid” of “vindbaarheid Google” etc). Google kent ons, dus waarom worden wij niet meegenomen in de resultaten?

2. Hoeveel potentiële bezoekers levert vindbaarheid op?

Als ik de verschillende tools in werking stel om te ontdekken wat het zoekwoord in Google doet, kom ik er achter dat de combinatie van woorden `maar` 450 keer per maand gezocht wordt. Misschien niet echt interessant om op te richten, maar ik wil het toch proberen. Ik zie ook dat het geen makkelijk zoekwoord is om op te scoren.

3. Hoe lastig is het om gevonden te worden op dit zoekwoord?

Zoals genoemd, onze tools zeggen dat het “moeilijk” is om te scoren op deze zoekwoorden. Als we het puur moeten gaan doen op backlinks, moet ik er meer dan 100 zien te genereren. Nu beschik ik gelukkig over een platform waarbij dit nog wel te realiseren moet zijn. Kijken wat voor effect dat heeft? Ja, dat doen we ook! Concurrentie is `moordend`, er zitten een paar aanbieders tussen die wereldwijd opereren en ontzettend groot zijn. Lastige uitdaging, er zijn aardig wat concurrenten.

Stap 2, uitwerken van verschillende ideeën om beter gevonden te worden

We gaan nu verder, we weten waar we staan en we weten waar we heen willen. Tijdens mijn onderzoek heb ik geleerd wat belangrijke woorden rondom deze zoekopdracht zijn. Zo heb ik ook geleerd dat de pagina die wij gemaakt hebben over websites, goed geschikt is voor mijn doel. Deze pagina heeft meer aandacht nodig, maar moet naar verwachting wel gaan stijgen in de resultaten als ik hier voldoende aandacht aan besteed.

Onze acties:

   • Controle van de teksten, zijn deze geschikt?
   • Is de techniek achter de pagina op orde?
   • Waar kan ik onze pagina promoten?
   • Social Media
   • LinkBuilding netwerk
   • Blog
   • Is de techniek van de website goed?

Ik heb besloten dat de website geen tekstuele aanpassingen nodig heeft om goed gevonden te worden op de benodigde zoekwoorden. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat we deze pagina een beetje vergeten zijn mee te nemen in het proces van linkbuilding. We hebben geen directe links naar deze pagina vanaf externe domeinnamen aangemaakt. Stom, hoe? Geen idee. Gaan we het oplossen? Ja, natuurlijk.

In ons uitgebreide netwerk van websites, landingspagina’s en andere tools om de vindbaarheid te vergroten, heb ik vanaf nu een link meegenomen naar de websites pagina. Waar we nu op 0 externe links staan wil in de eerste week een tweede meting laten plaatsvinden. Wat is er dan veranderd?

Promotie op Social Media?

Natuurlijk moeten wij onze volgers laten weten dat we bezig zijn met de verbetering van de online vindbaarheid. We gaan de komende tijd links plaatsen, naar dit blog, maar ook naar de pagina waar ik beter op gevonden wil worden. Volg je ons op Social Media? Dan brengen we je ook meteen op de hoogte van veranderingen!

Linkbuilding

Linkbouwen? Ja, links vanaf andere websites naar jouw website hebben (nog steeds) nut! Met linkbuilding laat je aan de zoekmachines weten dat jouw website goed is, het is een aanbeveling zoals jij dat zou doen voor je werknemers of het restaurant waar je graag eet. Een website laat met een link vanaf hun (home)pagina weten dat de website goed is, dat je er heen kan gaan. Linkbuilding is nog steeds cruciaal voor goede vindbaarheid.

Waarom een blog, wat zou je er over kunnen schrijven?

Mensen lezen graag, wij leggen graag dingen uit. Een kijkje in de keuken is altijd leuk. Maar ook een blog is content, en met goede content vergroot je de vindbaarheid van je website. Dus als ik heel eerlijk ben? Ik gebruik deze plaats om ruchtbaarheid te geven aan het feit dat wij goede websites maken? Mag ik dat doen? Ja natuurlijk! Is het verstandig? Zeker! Goede content is nog steeds super belangrijk voor je website.

De techniek achter onze website

Hoe krijg ik een professionele website? 

De technieken welke wij gebruiken om een zo goed mogelijke website te laten zien wordt continu bijgehouden. Snelle servers, goede werking van de onderdelen en snelheid zijn een aantal punten waar wij ons wekelijks op storten. Wij willen dat de website optimaal werkt. Bij deze pagina, maar ook bij de volgende en 50 andere die we nog maken. Kwaliteit is zeker belangrijk. Trage, slechte websites scoren immers slechter.

En nu? Wat gaan we nu doen?

We gaan wachten. SEO gaat niet over een nacht ijs. Wil je sneller resultaat? Ga dan voor Google Ads! Met Search Engine Optimization moeten we een hele hoop schuifjes goed gaan zetten. De eerste stappen hebben we een tijd geleden al goed gezet. We hebben de website geoptimaliseerd en deze scoort in verschillende tools goed. We hebben nu goede content, we geven ruchtbaarheid aan het bestaan van de pagina en we gaan meten. We gaan alles in de gaten houden!

Ik verwacht in de 2e week van het nieuwe jaar (2021) een update blog te plaatsen. Hierbij laat ik jullie meer resultaat zien.

Laatst aangepast op donderdag 10 juni 2021 08:37
Image
Zorgeloze Online Marketing
Lees onze reviews op Google!

Contact

Telefoonnummer

Klantenservice

Maandag t/m donderdag

van 08:30 tot 17:00 uur

Vrijdag

van 08:30 tot 15:00 uur

Social media

Klantenservice (08:30 tot 17:00)